Psykopraktor

Vänd dig inte bort från möjliga framtider, förrän du är övertygad att du inte har något att lära av dem. Det står dig alltid fritt att ändra din uppfattning och välja en annan framtid index04eller ett annat förflutet.

- Richard Bach – ur boken ”Illusioner”


Psykopraktor – Min tanke är att möta dig där du är i din personliga process.

 

Energy flows where attention goes!

Your body is your unconscious mind
Din kropp är ditt undermedvetna

När du kommer med dina önskemål om behandling pratar vi tillsammans igenom vad vi ska jobba med. Min tanke och känsla är att jag vill möta dig där du befinner dig och tillsammans gör vi en resa genom kropp och själ. Här nedan är lite kortfattad information om de behandlingsformer jag använder mig utav.

Behandlingarna ger ett stort utrymme för den personliga möjligheten att öka kontrollen över sin hälsa och bibehålla den.

En licensierad psykopraktor arbetar med:
Oro, ångest, nedstämdhet, muskelspänningar, stress, utbrändhet, sömnbesvär, fobier, rädslor, kroppsliga besvär med mental och emotionell grund.

Min tanke är att möta dig där du är i din personliga process.

Energipsykologi ” ”Psykologisk akupressur”  – som är ett samlingsnamn för flera olika behandlingstekniker

  • TFT,Thought Field Therapy
  • EFT, Emotional Freedom Techniques

Här behandlas kroppsliga och energimässiga blockeringar genom att snabbt knacka med fingrarna, ”tapping” på olika akupunkturpunkter för emotionella stressproblem, speciellt fobi och traumabehandling.

  • Mentalkinesiologi

Här kommunicerar jag med nervsystemet genom att testa spänningen i muskeln för att få vägledning om hur vi bäst ska jobba med problemet som du vill förändra som tex. tankemönster, målsättning.

  • PAP, Psykologisk Akupraktik

Här använder jag olika behandlingsformer, både med och utan muskeltestning, och av tekniker där det läggs större vikt på placeringen av akupunkturpunkter.

PAP kan användas som egenvård om man är utbildad i tekniken.

Vill du veta mer: www.energipsykologi.com

Craniosacralterapi, CST

Behandlingen har ett mjukt tillvägagångssätt där man med mjuka händer korrigerar små felställningar i craniumets och sacrums ben samt reglerar trycket av ryggmärgsvätskan som bl.a. utgör en del av det craniosacrala systemet.

På detta vis ger man kroppen möjligheten att självläka från grunden. Craniosacrala systemet är ett ledningssystem som påverkar många andra system i kroppen. Därför är listan på sjukdomstillstånd där denna behandlingsform är framgångsrik lång.
En djupavslappnad känsla beskrivs ofta efter en behandling.

Pris: 400:-/behandling

Neuroenergetisk psykologi,NEP

Känslor är kemi som kan lagras i kroppen.
Här jobbar jag med det autonoma nervsystemet samtidigt som stressande eller traumatiska upplevelser berörs. Att hjälpa kroppen frigöra eller lätta på trycket kan minska spänningar och mentala blockeringar. Praktiskt kan behandlingen innehålla både samtal och fysiskberöring som bl.a. syftar till aktivering av ganglier i autonoma nervsystemet som reglerar aktiviteten i bl.a. våra inre organ.

Pris: 400:-/ behandling